Kağıt Çamuru’nu Geri Dönüştüren Proje 500 Bin Euro Yatırım Aldı.

Episome Biotech, kağıt endüstrisinin atığı ‘kağıt çamuru’nun güvenli bir şekilde bertaraf edilmesini ve yenilebilir enerji imalatı için biyogaz imalat tesislerinde kullanılabilir hale getirilmesini sağlıyor.

Teknoloji sahiplerinin ticarileştirme sürecini hızlandırmaya çalışan fon, yenilikçi ve erken evredeki teknolojik buluşları ve teşebbüsçüleri (girişimcileri) için hizmet veren ŞEHİR TTO, müşteri segmentini genişletmeye devam ediyor. Laboratuvar çalışmalarını küçük bir ekiple yapan Episome, ürünün ticarileştirilebilmesi için finansman arayışına girerek Eylül 2015 bakımından ŞEHİR TTO’nun Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı’na katıldı. Program dahilinde ürün özelliklerini ve yararlarını artırarak müşteri segmentini genişleten Episome, ilk yatırımını Diffusion Capital Partners’ten aldı.

kağıt çamuru

Kağıt Çamurundan Yenilenebilir Enerji

Dünyanın en kirletici 6. sektörü olan kağıt endüstrisini dönüştürecek biyoenzimler geliştirmek için kurulan Episome, kağıt endüstrisinin atığı ‘kağıt çamuru’nun güvenli bir şekilde yok edilmesini ve yenilebilir enerji imalatı için biyogaz imalat tesislerinde kullanılmasını sağlamaktadır. Teknoloji odaklı teşebbüslere yatırımlar yapan Diffusion Capital Partners, Episome’ye ilk etapta 100 bin Euro, prototipin ve üretim sistemlerinin yapılandırması sonrasında ise 400 bin Euro’luk yatırımla katkı sağlayacak.

Episome Biotech ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz www.episomebiotech.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir !