MNG Kargo teknoloji üretiyor

mng-kargo-logo1

Kargo taşımacılığının yenilikçi firması MNG Kargo global bir şirket olma yolunda önemli bir adım daha attı. Teknolojik gelişmeleri ve dijital dönüşümü işlerinin odağına koyan MNG Kargo AR-GE birimi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE Merkezi olarak onaylandı.

Türkiye kargo sektörünün ilk ve tek AR-GE Merkezini hayata geçirmiş olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade
eden MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, “AR-GE Merkezimiz ile tüm projelerimizde hedefimiz; teknolojiyi kullanarak süreçlerimizi iyileştirmek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik gerçek zamanlı çözümler üretmek, AR-GE çıktılarımızı yurtiçi ve yurtdışı pazara sunarak ülke ekonomimize katkı sağlamak olacaktır” dedi.

Dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip ederek bugünü değil yarını planlamanın, ülke ekonomisine katma değer yaratacak ürün ve hizmetler sunmak için geleceğe yatırım yapmanın rekabette ayrışmanın en önemli unsuru olduğunu söyleyen Kut konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İçinde bulunduğumuz dijital çağda sürdürülebilir büyümenin başlıca koşulu rekabetçi teknolojik imkanları yaratmaktan geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada kargo taşımacılığından ziyade kargonun bilgisini de taşıyan, müşteri deneyimini yüksek seviyede tutan, teknoloji kullanımı ile iş süreçlerini kolaylaştıran kurumumuz yakın vadede sadece kargo sektörünün değil ülkemizin de en önemli teknoloji firmalarından birine dönüşme yolundadır.”

13 yeni proje hazırlanıyor

 Geliştirdiği yazılım tabanlı sistemlerle hava ve kara taşımacılığını başarılı bir şekilde entegre eden MNG Kargo’nun 25 aktarma merkezinin 7 tanesi Türkiye’nin ilk teknolojik aktarma merkezleri konumunda bulunuyor. Saatte 60 bin kargo ayrıştırma özelliğine sahip teknolojik aktarma merkezlerinin AR-GE çalışmaları kapsamında şekillendiğini anlatan Aslan Kut, “70 kişiden oluşan AR-GE Merkezimizde hizmet çeşitliliği ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik operasyon teknolojileri ve yazılım teknolojileri alanında çalışmaları devam eden 13 projemiz bulunuyor. 2018 yılında AR-GE Merkezi çalışan sayımızı %20 oranında artırarak yeni inovatif ürün ve hizmetler geliştirmeyi hedefliyoruz “diye konuştu.

TÜBİTAK’ın TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) programı kapsamında iki proje başvurusu bulunan MNG Kargo, SAN-TEZ (Sanayi Destekli Tez Çalışması) projelerinin hayata geçirilmesi yönünde de üniversitelerle işbirlikleri geliştiriyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir !